Domov :: Kontakt :: O nas

Aktualno
Glasbeno založništvo - HELIDON
Forum
Prijava v spletno trgovino

Novi uporabniki:

Registracija
Pozabil sem geslo
Novice
Kontakt

Založba Obzorja d.d.
Partizanska cesta 5
SI - 2000 Maribor

T: 02 / 23 48 102
F: 02 / 23 48 135

E:

Natisni

Tanja Slemenjak

KNJIŽEVNOST SKOZI ČAS 1

Učbenik z berilom Književnost skozi čas 1, je namenjen štiriletnemu srednjemu strokovnemu izobraževanju in obravnava literarno zgodovinske sklope po historičnem načelu, in sicer naslednje: antična književnost, biblija, srednji vek v Evropi, srednji vek na Slovenskem, ljudsko slovstvo, reformacija in barok, razsvetljenstvo in literarna teorija.

Učbenik je namenjen spodbujanju branja in ponuja aktiven pristop k obravnavi književnosti, kar omogoča z razlagami, prilagojenimi dijakom na tej razvojni stopnji. Povsem ustreza sodobnim spoznanjem slovenistične stroke in je v skladu s katalogom znanja, ki predvideva učiteljevo samostojnost pri izbiri in načinu obravnave besedil, saj so v njem zajete vsa besedila iz kataloga.

Je metodično didaktično ustrezen, saj upošteva dijakovo predznanje, spodbuja radovednost in ustvarjalnost, vprašanja in naloge pa sledijo taksonomskim stopnjam.

Avtorica je v učbenik spretno združila izbor besedil starejših književnosti do razsvetljenstva z didaktičnimi, metodičnimi in literarnovednim instrumentarijem. Učbenik poleg tega uspešno nadgrajuje zastavljene izobraževalne, didaktične in metodične cilje, kar pomeni, da sledi sodobnim spoznanjem stroke in hkrati zadošča psihološko - razvojnim vidikom dijakov v štiriletnem srednjem strkovonem izobraževanju. 

Učbenik je bil potrjen na 125. seji SS RS za splošno izobraževanje,  dne 23.7.2009, s sklepo št. 6130-1/2009/159.

 

 


Cena z DDV: 22,50 €

Klubska cena: 22,50 €

Dodaj Dodaj v košarico

Obseg: 324 strani

ISBN-13: 9789612303419