Domov :: Kontakt :: O nas

Aktualno
Glasbeno založništvo - HELIDON
Forum
Prijava v spletno trgovino

Novi uporabniki:

Registracija
Pozabil sem geslo
Novice
Kontakt

Založba Obzorja d.d.
Partizanska cesta 5
SI - 2000 Maribor

T: 02 / 23 48 102
F: 02 / 23 48 135

E:

Natisni

Simon Sebag Montefiore

MLADI STALIN

Prevod knjige YOUNG STALIN.

Sedemnajstega decembra so otročička krstili za Josipa, z ljubkovalnim imenom Soso - ta otročiček je pozneje postal Stalin. Soso je bil "šibak, občutljiv, suhcen", je povedala njegova mati.

Obsežen roman opisuje Stalinovo otroštvo in mladostna leta do prevzema oblasti.

 

Iz avtorjevega uvoda:

"Vsi mladi so enaki," je govoril Stalin, "zakaj torej pisati ... o mladem Stalinu?" Vendar pa se je motil: on sam je bil vedno drugačen. Njegova mladost je bila dramatična, pustolovska in izjemna. Ko se je v starosti domislil svojih skrivnostnih zgodnjih let, si je nekako premisil. "Nobenih skrivnosti ni," se je muzal, "ki se ne bi sčasoma razkrile vsakomur."

 

Stalinova mladost je res polna senc , a zato nič manj izjemna, celo burnejša od mladosti Lenina in Trockega - in opremila ga je (večidel v njegovo škodo, pa tudi škodo mnogih drugih) za zmagoslavja, tragedije in surovosti, ki jih prinaša neomejena oblast. Stalinovi predrevolucionarni dosežki in zločini so bili veliko večji kot se je vedelo doslej.

 

 Knjiga je rezultat skoraj desetletnega avtorjevega raziskovalnega dela Stalinovega življenja, in to v triindvajsetih mestih in devetih državah.

 

Young Stalin  je prejel številna priznanja:  Costa Biography Prize (UK),  LA Times Book Prize za biografijo, Le Grand Prix de Biographie Politicale (France) in Kreisky Prize for Political LIterature (Austria).

 

Miramax Films in Ruby Films v koprodukciji z with FilmFour snemata film Young Stalin.

 

Za povezavavo  na avtorjevo stran klikni tukaj

 

Prevedel: Bojan Osterc


Cena z DDV: 25,20 €

Klubska cena: 22,68 €

Dodaj Dodaj v košarico

Obseg: 457 strani

ISBN-13: 9789612303549